1.7.- PER SABER-NE MÉS

TEMA 1. EL PROCÉS TECNOLÒGIC DE L'HABITATGE

1.7.- PER SABER-NE MÉS

A continuació et presentem tot un seguit de materials (webs, documents, ...) sobre diferents aspectes relacionats amb el procés tecnològic de l'habitatge.

Alguns resulten ben curiosos i d'altres t'ajudaran a entendre una mica millor aquest procés tecnològic.

a) Mapa conceptual de l'habitatge: Resum de conceptes per estudiar els punts principals de l'habitatge.

b) Diccionari visual de la construcció: Elements constructius de l'edifici: estructures i obres de fàbrica; fonaments, cobertes i façanes; divisions interiors i instal·lacions.

c) Edificis ecològics: Monografia d'EROSKY CONSUMER sobre edificacions i materials ecològics i sostenibles. Força informació i molt interessant.

d) Procés de fabricació del ciment. Pàgina web de LAFARGE amb amb una infografia amb l'explicació, pas per pas, del procés de fabricació d'aquest element imprescindible en la construcció d'habitatges. 

e) Els edificis més estranys del món. Recull amb algunes dades d'aquests edificis com el nom de l'arquitecte, data de construcció, fotografies i algunes dades significatives:
   - Bloc I
   - Bloc II
   - Bloc III


f) VIDEOS. Et presentem alguns videos que t'ajudaran a entendre una mica millor els conceptes que apareixen en aquest tema. Tingues en compte que aquests videos han estat aportats per companys teus.

f.1) PALEOLÍTICO Y NEOLÍTICO. Visió global d'aquestes dues èpoques de la Prehistòria:


Video facilitat per Verónica Povedano.

f.2) HISTORIA DE LA VIVIENDA. Video molt complet on es presenten els diferents tipus de vivendes, tipus de materials, així com les característiques més significatives de les construccions:

  
 Video facilitat per Desiree Sallago.